Dagformen varierar...

Idag var en sån där jobbig morgon igen, trött, riktigt trött... och illamående som bara kom pang bom, nu spyr jag!
Men trotsade det efter jag lämnat barnen på skola/förskola och gick en lång promenad. Jag hade mitt stödbälte på mig... det var skönt. Men insåg att det nog satt lite hårt efter ca 45 minuter då det tryckte på som sdr i livmodern...
Skönt att röra lite på sig iaf, härligt väder...får passa på när solen är framme. Nu har den gått i moln igen... Men det gör inget Jag ska ändå lägga mig och vila inför nattjobb snart. Ska bara äta en härlig tallrik med varma hallon och a-fil först =) Blev så himla sugen på det!

v. 9 (8+0)

idag mår jag ovanligt bra... dum som jag är har jag precis städat hela lägenheten. dammsugit och torkat golv och plockat iordning lite. Så snart har väl värken hittat tillbaka till min kropp igen. Men lite skönt att ha ett lite renare hem iaf.
v. 9 idag =) "bara" 2 veckor till första besöket hos BM =) Då blir man officielt gravid i registret =). Inskrivning.
Ser inte framemot alla blodprover, men jag är ju van...
Hoppas trombocyterna håller sig bra mkt länge till... men i juli tippar jag på att den första dippen kommer... Jag kommer slippa kortison till sep-okt. Japp, det tror jag. Men hoppas såklart att det går hela vägen UTAN kortison.
Nu ska jag åka och shoppa lite... =) lite halvledig idag... då får man passa på.

v.8 (7+5)

Har sovit med bältet på. Det gick över förväntan och jag mår över förväntan idag. Hade bara lite känningar av ont i ryggen i morse och nu känns det ingenting. Jag är bara fundersam om detta är bra, att det spänner åt så mycket runt magen/livmodern hela tiden...
Mmm... men jag kan leva normalt igen. pustar ut! Det finns hopp om livet!
Jag överlever nog denna graviditet också.... med några extra kilo i bagaget. =)
Har insett att jag väger 10 kg mer nu än innan jag blev gravid med Rebecka -09. Det märks. Har gått upp 15kg sen jag träffade Thomas för ca 9 år sedan. Jag beskyller allt på honom! =) Det är ju faktiskt lite eller ganska mycket hans fel detta. Jag är inte den som bryr mig så mycket om extra kilon hit o dit, men har nu börjat inse att jag är småtjock. Igår när jag tog på mig bältet välde magen ut på ett spetsigt sätt... (ja den väller fortfarande ut på samma sätt) Har aldrig sett så fult. Mycket att ta i blev det, rakt ut... Kan inte ha tunntröja och stödbältet på, utan måste ha en tröja över för att dölja min konstiga mage. Blir fint när det snart är sommar och gassande sol. nåväl, magen kommer väl snart att fyllas så den blir mer formad som den ska.
Som sagt det ska inte vara för harmoniskt att vara gravid. Då blir det för många barn. Jag ska då INTE ha fler efter denna lilla krabat! ;)
Eller vi får se...
När jag förtrollas av dess oskuldsfulla skönhet kanske jag glömmer allt vad jag tidigare sagt...
Jag tror på en tjej, en tjej som tar all min skönhet ifrån mig....
Mår illa och har massa krämpor...
Mådde illa När jag väntade Kevin också. Men inte som detta.
Kevin har bestämt sig för en kille. Jag frågade honom igår hur han skulle ställa sig till om det blev en tjej. han svarade:
"Jadu mamma.... då skulle jag INTE bli glad, om jag säger så."
Nehepp! Känner mig smått hotad.
Men han garderar sig ändå med att försöka få Rebecka att börja på hockeyskolan i höst. "Om du börjar kanske bebisen också vill börja, fast det är en tjej. Alltså när den blivit tillräckligt stor" Det enda han vill är att ha ett syskon att spela hockey med...

Foglossning?!

Foglossningsbältet är på och det känns lite bättre. Men har ont högre upp också... skulle behöva ett bredare upp i ryggen... måste kolla på en som jag kan ha på natten. Vill verkligen inte ha så ont igen...
Thomas säher dessutom att jag är svullen i ansiktet... (?) schyst... 
Men det är väl den bittra sanningen... 
Jag kommer vara förbrukad som människa när detta är slut i januari! 
 
gaah. Vad har jag gett mig in på..?!
Vi får se... 
 
 
 

orolig

De sista dagarna har jag haft en smärta från HELL! fy, ont i hela kroppen, hemskt illamående, sååå trött, och igår kväll kom smärta i ländryggen som inte verkar försvinna... har sovit jättedåligt, kan inte tänka logiskt. idag är det söndag:min sovmorgon för att det är morsdag. Kul dag för lilla mor liksom. (Ja jag tycker fruktansvärt mkt synd om mig just nu) Det var INTE så här det skulle bli.
Rädd och oroad för hur det ska bli. Kommer detta ge med sig, eller ska jag må dåligt resten av graviditeten?

Nu går vi in på 8:e veckan.

v. 8 i dag! (7+0) om man kan lita på sista mens.
Tjohho. Det tar sig... sakta men säkert framåt!

Popcorn till lunch, ja tack!

Sitter här med en skål popcorn(?!) Nöden har ingen lag =) är man sugen, så är man! Har inte haft så mycket matlust de sista dagarna så det ä bara att ge efter kroppens sug,
Ska laga kycklinggryta ikväll, en sån där god gjord på kokosmjölk. Hoppas det blir till belåtenhet till alla i familjen, inklusive mig själv. Ha upptäckt idag att jag är känslig för lukter igen. Öppna skafferiet går inte och disktrasan måste bytas omgående. Kände lukten av jordnötter på långt avstånd och mår illa bara vid synen av kall beasås (ännu mer av smaken). Trist. Men det går väl över och ska jag vara ärlig så är det skönt. Graviditet ska inte gå obemärkt förbi. Då kan det bli allt för många barn =)
Allt är som det ska. Ska t.o.m ge Thomas sovpaus efter jobbet. Snäll som jag är tar jag barnen och åker iväg. Han förtjänar lite lugn och ro. Mår dessutom inte helt bra idag.
På söndag är det Morsdag = min sovmorgon! =)

Det kommer gå bra!

Av min goggling har jag fått reda på att Julia Roberts har fått både tvillingar och ett 3:e barn med ITP utan problem.
Jag har redan fått 2 barn och det har gått bra. Så klart att den 3:e graviditeten/förslossningen kommer gå bra! Japp. Så får det bli. 
Jobbigt med alla provtagningar och väntan på provsvar bara... men det är sånt som tillhör min gravididtet. Visste ju om detta innan vi besultade oss. Jag har bara lycksts förtränga det i nån månad....  
Min hematolog säger att min ITP inte utger nåt hinder att bli gravid och genomföra en förlossning normalt.
Men vårt barn kommer med all sanorlikhet med inlagd och ev även behandlas på 62C som de övriga 2 har fått gjort. Jobbigt men endå ska det bli skönt att allt följer sitt mönster. Vi har ju varit med om detta 2 ggr med goda resultat och friska barn eftet endast några dagar. 
Vi hoppas på samma denna gång.
 
Mmm... nu behöver jag tänka på nåt annat! 
 
 
 

Nej, usch, vill inte...

Plöstligt kom allvaret över mig! Jag är gravid, igen, med min sjukdom....(!) GAAAH.
Det kommer gå bra... ja, det går bra... men, ja, lite orolig är man i alla fall.
Trombocytopeni. Låter jobbigt. Är jobbigt. Men det kommer bli bra!
Japp så är det!
Låt mig slippa kortison, snälla *ber till högre makter*
Om de bara fanns nåt sätt att hålla värdena i schack. Men det finns inget att påverka... Bara att vänta och se.
Måste googla om det kommit ny forskning eller nya rön om detta dumma sjuka tillstånd!

Nattjobb är farligt som gravid?!

Läste just in mig på nattjobb som gravid. Inte har jag tänkt mig att det är farligt att jobba natt som gravid. Det gjorde jag ju med Rebecka i magen. Iofs inte i lika stor utsträckning som nu. Men undersökningar visar att det kan orsaka missfall och förtidig födsel. Jaha. Då har man fått nåt nytt att oroa sig för. Men sover man bra på dagarna borde det inte vara någon fara. (?)
Annars fortlöper graviditeten som det ska... mår mkt illa på morgonen och när jag inte får mat i tid... småäter mest hela tiden känns det som. Vill inte, kommer gå upp MASSOR!!! Men får sluta när illamåendet slutar (om det gör det). Har ju haft tur och sluppit det efter v. 15. Hoppas på det nu också.
Går snart in i v.8 enligt SM. Det närmar sig inskrivning =) och tid för ul. Tror det blir någongång i början på augusti. Alltid svårt att få tid under sommaren.
Nehe. Om man ska ta och sova lite nu då efter nattjobbet. Kanske endå borde berätta för min chef lite tidigare om graviditeten. Vet iofs fler som gått på natten och varit gravida. Men höra sig för om det finns möjligheten att gå mer dagpass skadar ju inte. Borde ju i alla fall få igenom havandeskapspenning senare i år om jag känner att det är nödvändigt. Jag vill ju helst kunna jobba så länge det går. Men vi får se va min kropp tycker. Önskar att jag går till januari iaf. Så vi får ett 2014 barn. Men risken att föda i dec verkar ganska stor.

Nu händer det grejer!

Mår himla illa på mornarna just nu... Har t.o.m gjort en premiärspya idag! Kändes otroligt äckligt, men ändå såååå bra! =)
Ytterligare ett symtom att alltt är som det ska! =)
v. 6+3 eller 5+5 idag!
Jobbar hela helgen. Skulle hellre ligga hemma och mysa med familjen. Men pengar är bra att ha!

sömnstörningar redan.

I dag har jag vaknat av och till efter nattjobb... hungrig och kissnödig stup i ett. Jobbigt att inte få sova ordentligt. Tur att jag bara jobbar enkel natt. =) Det är väl att förbereda sig på lite mindre sömn den närmsta framtiden....

<3

v.6 idag enligt min beräkning, v. 7 på onsdag enligt bm.
Jag flyger fortfarande på moln! =)
Lycklig och förväntansfull! <3
Har börjat må lite illa och brösten gör skitont rent ut sagt. Måste sova med bh, vaknar mitt i natten och nästintill gråter annars pga ömmande bröst. Det är lite anorlunda upplevelse. Har adrig haft såna problem tidigare. 
 
Köpte postafen igår i förebyggande syfte inför illamåendet. Måste ju kunna jobba normalt...
Än så länge klarar jag mig ifrån det med små mellanmål emellanåt...
 
 

Får se om jag kan hålla mig!

Har insett att jag inte kommer kunna hålla mig från att berätta vår stora nyhet för alla nära och kära... Är så glad så jag spängs snart...<3 inte bra med lediga dagar, har för lite att göra... för mycket tid att tänka och glädjas =)

v.5 (4+1)

Svårt och veta exakt hur långt gången jag är... enligt sista mens och barnmorkan är jag i v. 6 i morgon. enligt min egen uträkning med äl känning är jag bara i v. 5. Tror dock mest på min egen. =) spelar egentligen ingen roll. Just nu vill man dock tro på barnmorskans uträkning, man vill att tiden ska gå fort... till v. 18 och UL =) fick tid för inskrivning 19 juni. Ska bli spännande. Har samma barnmorska som sist, det blir bäst så.
Har massa energi idag, ska dammsuga, sen ut i det fina vädret och promenera. Har ju dragit på mig massa extra kilon nu... skulle ju gå ner inte upp inför denna graviditet, suck. Men bara att hålla igång för att inte samla på sig mer än nödvändigt. Ska försöka hålla mig på högst + 10 kg denna gång. =) gick upp ca 20kg med Kevin och ca 12kg med Rebecka.
Men det är inte det viktigaste såklart. Vill ju att bebis ska må bra.
Rebecka och jag var och matade ankorna vid ån i morse innan förskolan. Det uppskattades. Sånt ska vi göra mer...
Jobbar 2 kvällar ons.tors, sen ledig 3 dagar med hela familjen =) tjohho!

Midsommar.

Längtar till midsommar då vi ska kläcka nyheten i v.12, om vi klarar det så länge =)
Härligt! <3


Det händer på riktigt =)

Upprymd av själva tanken av livet... vi är gravida igen! Åhh...
Sandra 3 barnsmor! japp! =)
Borde sova, efter nattjobb... men kan inte...
endorfinerna flödar!!!
Idag har det gått upp för mig, vad som skett...är fast igen... helt fullkomligt förälskad i en ny liten varelse som ska växa sig stor i magen och komma ut till oss i kalla januari =)
Har ringt BM Idag för tid, första samtal och inskrivning...
Ikväll ska vi på konsert i kyrkan med Kevins förskoleklass och andra klasser runt om i Eskilstuna. Ska bli kul.

Lyckans dag! 4/5 =)

Åhhh idag hände det! =))
Ett plus har uppenbarat sig! 
Jag är gravid!!! 
Känns så obeskrivligt underbart. Men också oroväckande... Vill inte få missfall igen =( Hoppas och tror dock att det kommer gå vägen denna gång. 
12 januari 2014 <3
 
åhhh... =))

torsdag bim-3

Tiden går sååå sakta! Men snart är vi där, vet inte om jag vill det egentligen.. Det är ju en rätt magisk känsla av att inte riktigt veta... Längta och hoppas... =)
vill ju så gärna att det blir pos!

RSS 2.0